روش های طراحی سایت

روش های طراحی سایت [+بررسی 10 روش پرکاربرد]

امروزه روش های طراحی سایت مختلفی وجود دارد. همان‌طور که می‌دانید وب‌سایت‌ها مجموعه‌ای از صفحات مرتبط باهم هستند که شامل انواع متن‌ها، تصاویر‌، صوت و البته، یک صفحه‌‌ی اصلی می‌شوند. هر وب‌سایت دارای یک آدرس URL مجزاست و در یک یا چند سرور، میزبانی می‌شود. ممکن است شما نیز تصمیم به طراحی یک وب‌سایت برای کسب‌و‌کار یا شرکت خود داشته باشید. زمانی‌که از تصمیم به انجام این کار بگیرید باید مشخص کنید که به چه روشی می‌خواهید سایت شما طراحی شود؟

شاید اولین سؤالی که به ذهن شما می‌رسد این مسئله باشد که چه روش‌هایی برای طراحی سایت وجود دارد و این روش‌ها چه فرقی با یکدیگر دارند و سپس با موضوع انتخاب مناسب‌ترین روش طراحی سایت برای کسب‌و‌کار خود مواجه می‌شوید. پس بهتر است قبل از هر کاری کمی درباره‌ی این مسئله مطالعه کنید. به‌طور کلی روش های طراحی سایت با وردپرس را بطور کلی می‌توان به سه روش استاتیک، داینامیک و فلش تقسیم‌بندی کرد. در ادامه به بررسی این روش‌ها و مزایا و معایب هر کدام می‌پردازیم. اگر شما نیز قصد دارید سایتی طراحی کنید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

انواع روش های طراحی سایت

همان‌طور که می دانید تعداد شرکت‌های طراحی سایت در کشور ما بسیار زیاد است و هر شرکت راه و روش مختص خود را دارد. گاهی با مراجعه به این شرکت‌ها با تنوع قیمت زیادی روبه‌رو می‌شوید و شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که علت این تفاوت‌ها چیست. یکی از دلایل این تفاوت قیمت‌ها، می‌تواند روشهای طراحی سایت متفاوت آن‌ها باشد. انتخاب روش طراحی سایت مناسب به نوع کسب‌و‌کار ما بستگی دارد. برخی از وب‌سایت‌ها صرفا بهمنظور اطلاع‌رسانی هستند و کاربر نیازی به عضویت و ارتباط با آن‌ها ندارد.

در مقابل برخی دیگر بیشتر برای تعامل با کاربران طراحی شده‌اند و اعضای سایت نقش مهمی در آن ایفا می‌کنند. از طرف دیگر وب‌سایت‌ها در نحوه‌ی مدیریت محتوای خود نیز متفاوت‌اند. ممکن است یک سایت محتوای ثابتی داشته باشد یا اینکه محتوای آن به‌صورت پویا باشد و به‌طور دائم به‌روزرسانی شود. به همین خاطر روش طراحی سایت شما باید براساس اهداف و استراتژی‌های وب‌سایتتان مشخص شود.

حتما بخوانید: وردپرس چیست؟ [آشنایی با مزایا+کاربردهای وردپرس]

  • طراحی سایت استاتیک:

با استفاده از HTML به طراحی صفحات می پردازند و توسط طراح داده ها را وارد می شود در این روش طراحی سایت شرکتی اطلاعات و داده ها ثابت هستند و خود مالک سایت بدون داشتن علم طراحی سایت استاتیک نمی تواند در محتوا و اطلاعات دست ببرد. هزینه ی این نوع طراحی هنا اغلب بر اساس تعداد صفحات براورد می شود که اگر تعداد صفحات مد نظر شما بیش از 5 صفحه باشد به صرفه نخواهد بود. و در آخر باید بگوییم که این روش طراحی منسوخ شده است.

  • طراحی سایت داینامیک:

این سایت‌ها شامل صفحات بسیار زیادی هستند که در ساخت آنها از یک سیستم سایت ساز استفاده شده است. معمولا در این سایت‌ها داده‌ها نیاز به تحلیل و پردازش دارند. برای همین کدنویسی در این سایت‌ها به زبان‌های برنامه نویسی که نیاز به مفسر دارد ختم می‌شود. زبان برنامه نویسی همه وظایف را تعیین کرده و داده‌هایی که در چنین سایت‌هایی رد و بدل می‌شود به صورت برنامه نویسی شده است.

از نمونه این سایت‌ها می‌توان به سایت فروش محصولات به صورت اینترنتی یا ارائه خدمات آنلاین اشاره کرد که برای طی کردن فرآیند خرید نیاز به طی مراحلی مانند ثبت سفارش، بررسی سفارش، پرداخت سفارش، تاییدیه پرداخت و در نهایت دریافت محصول یا خدمات است.

سیستم مدیریت محتوا در این نوع سایت ها امکان مدیریت ساده و آسان را برای طراحی صفحات خواهد داد. بنابراین نیازی به داشتن دانش فنی در زمینه کد نویسی برای ساخت سیستم ندارید. اما برای اینکه چنین سیستم سایت سازی را داشته باشید باید خودتان آن را طراحی کرده و یا اینکه از روش‌های موجود که در ادامه معرفی می‌کنیم استفاده کنید. زبان های برنامه نویسی که برای این روش از طراحی سایت فروشگاهی استفاده می شود شامل CSS ،HTML ،PHP ،ASP.NET است.

  • PHP

    زبان برنامه نویسی PHP  که یک زبان عمومی برای طراحی سایت محسوب می شود کاملا اپن سورس است. php برای طراحی بانک های اطلاعاتی و فایل های نگهداری اطلاعات کاربران استفاده می شود. به این معنا که به کارگیری PHP تاثیر مستقیمی روی ظاهر سایت ندارد و با ان نمی توانید آن را تغییر دهید. به اصطلاح برنامه نویسان از پی اچ پی در Backend یا پشت صحنه ی طراحی ساختار یک سایت استفاده می کنند.

  • HTML

    زبان برنامه نویسی HTML بنیاد و پایه صفحات وب است و هر آنچه که کاربر در سایت و در قسمت کاربری مشاهده می کند با html نوشته شده است. قالب کلی صفحات سایت با این زبان نوشته می شود.

  • CSS

    طراحی وب دو مرحله دارد، اول طراحی قالب کلی که با HTML انجام می شود و دومین مرحله ایجاد جذابیت های ظاهری صفحات که با زبان CSS ایجاد می گردد.

  • ASP.NET

    با این زبان می توانید یک وب سایت داینامیک را به صورت کامل طراحی نمایید. ASP نیز مانند PHP زبان برنامه نویسی سمت سرور است و کدهای اصلی آن به کاربر نشان داده نمی شود. به همین علت از امنیت خوبی برخوردار است. فایل ASP کاملا مشابه یک فایل HTML است و محتوای آن می تواند شامل کدهای اسکریپت، Text ،Html ،XML باشد.

حتما بخوانید: اصطلاحات طراحی سایت [+37 اصطلاح رایج برتر]

  •  استفاده از سیستم های کد باز (open source):

یک سری سیستم های کد باز مانند جوملا، وردپرس، PHPnuke ، dotnetnuke و… در اینترنت وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید طراحی سایت کنید که کاملا رایگان و مجانی است. به علت اینکه این این سیستم ها و کد ها برای رفع نیاز شما ساخته نشده اند در طولانی مدت پاسخ گوی شما نخواهند بود و مجبورمیشوید سایت خود را تغییر بدهید.

  • طراحی سایت فلش

برخی از افراد می گویند که سایت های فلش طراحی زیباتری داشته است. سایت های فلش از دسته سایت های دیگری هستند که به وسیله نرم افزارهای خاصی طراحی می گردند.

در گذشته ها طراحی سایتهای فلش طرفداران خاص خود را داشت و رایج بود. به صورت کلی سایت های فلش خود به دو دسته تقسیم بندی می گردند:

  • ایستا (قابل تغییر نیستند و عموما به صورت ثابت می باشند و برای اینکه تغییر به علم دانش فلش نیاز است).
  • نیمه پویا (سایت های فلش نیمه پویا را میتوان تا حدودی قابل تغییر دانست اما این تغییرات به راحتی سایت های داینامیک انجام نمیگیرد و محدود هستند).

این سایتها اصطلاحا سنگین می باشند و سرعت بارگذاری پایینی را دارند و اصلی ترین معایب آنها عدم تشخیص محتویاتشان به وسیله موتورهای جستجو است و این مشکل زمانی حادتر شده که سئو روی کار امده است.

خدمات: طراحی سایت در زنجان [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]

  • سیستم مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوا به برنامه های تحت وبی گفته می شوند که امکان مدیریت مطالب و محتوای وب سایت را می دهند که این سیستم های مدیریت محتوا یا از پایه با استفاده از زبان های برنامه نویسی وب نظیر PHP و ASP.NET پیاده سازی می گردند و یا از سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر جوملا، وردپرس و دروپال استفاده می گردند. مدیر وب سایت از طریق این سیستم های مدیریت محتوا می توانید مطالب و محتوای وب سایت، تصاویر و منوها را بدون نیاز به دانش فنی و تنها از طریق کنترل پانل مدیریت وب سایت کنترل نماید.

  •  طراحی سایت اختصاصی:

در این روش شما با مراجع به شرکت طراحی سایت،  طراحان سایت آن شرکت سایتی بر اساس نیاز و خواسته های شما طراحی می کنند. توجه داشته باشید شرکتی که انتخاب می کنید اصول بهینه سازی طراحی سایت را رعایت میکند درمگرنه نتیجه دلخواه تان را بدست نمی اورید.

حتما بخوانید: تفاوت طراحی سایت اختصاصی با وردپرس [مزایا+معایب]

  • طراحی سایت بهینه سازی شده:

موفقیت یک سایت در گرو عامل مهمی به نام بهینه سازی سایت است. اگر می خواهید از نرم افزار های کد باز استفاده کنید ترجیحا وردپرس را انتخاب کنید چرا که از نظر بهینه سازی شرایط مصاعد و مناسبی دارد اما اگر میخواهید از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید دقت کنید که شرکتی را برگزینید که مسلط بر بهینه سازی و مفاهیم آن باشد. چرا که بهترین و زیبا ترین طراحی سایت را داشته باشید بدون بازدیدکننده هیچ ارزشی ندارد.

برخی از تجار تصور می کنند که بهتر است طراحی سایت خود را به یک شرکت و برای تولید محتوای سایت از یک شرکت دیگر استفاده کنند این یک تفکر نادرست است زیرا این دو مبحث به طور مستقیم با هم در ارتباط هستند. به شما پیشنهاد می کنیم در ابتدا با شرکتی قرارداد ببندید که بر مفاهیم بیهنه سازی تسلط کامل داشته باشد.

  • پرتال‌ها (Portal):

پرتال‌ها سایت‌های پویای جامعی هستند که چند هدف خاص را در یک سایت دنبال می‌کنند به عبارت دیگر مجموع چند سایت پویا که برای رسیدن به هدفی خاص در کنار هم قرار گرفته‌اند را می‌توان پرتال نامید. به عنوان مثال پرتال خبری می‌تواند از چند سایت داینامیک تشکیل شده باشد که هر یک امکانات خاصی چون عضو گیری، انتشار اخبار، انتشار تصاویر، نظر سنجی و … را در اختیار مدیران آن قرار دهد. تمام ویژگی‌های یک سایت پویا می‌تواند در یک پرتال نیز صدق کند.

  • طراحی سایت با قالب آماده

    در اینگونه از طراحی سایت، قالب ها برای انواع سایت ها از پیش طراحی شده است و مشتری طبق نیاز خود آنها را خریداری می کند. امکان تغییر در این قالب کمتر از قالب های اختصاصی است.

خدمات: طراحی سایت در اراک [طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی اراک]

طراحی سایت با استفاده از نرم افزارهای تولید محتوا:

در صورت استفاده از این روش نیازی به استفاده از دانش برنامه نویسی و داشتن تخصص در کد نویسی نمی باشد. با استفاده از نرم افزارهای  CMS و یا پورتال خواهید توانست به اسانی یک سایت طراحی کنید. در ادامه بهترین سیستم های مدیریت محتوا معرفی و توضیح داده شده است.

  1. Word Press
  2. Joomla
  3. DotNetNuke

Word Press:

ورد پرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است که با کمک زبان  php نوشته شده و پایگاه داده آن از my sqle پشتیبانی می کند. وردپرس نرم افزاری open source  یا متن باز است. کار با این نرم افزار نیازی به داشتن تخصص در زمینه کد نویسی نیست.

Joomla:

Joomla نیز مانند وردپرس یک برنامه متن باز و رایگان است. به دلیل خاصیت انعطاف پذیری بالای Joomla از آن برای طراحی انواع وب سایت ها می توان استفاده کرد. در Joomla افزونه ها و ماژول های متعددی درج شده است که بسیار کاربرد دارند. از انجایی که Joomla نرم افزار محبوبی است و کاربران زیادی دارد در صورت بروز مشکل می توان از خیلی از افراد دیگر که در این زمینه تخصص دارند کمک گرفت.

خدمات: طراحی سایت در گرگان [بهترین شرکت طراحی سایت گرگان]

جمع بندی

طراحی سایت بسته به نوع آن که می خواهد داینامیک با قالب های اختصاصی و آماده باشد و یا طراحی سایت با کد نویسی، نیاز به افراد متخصص و خبره دارد که بتوان با مشاوره با آنها بهترین انتخاب را برای کسب و کارتان داشته باشید. کارشناسان شرکت ما با بهره مندی از دانش و تخصص همه جانبه به شما در این زمینه یاری می رسانند.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط