زبان های برنامه نویسی طراحی سایت

زبان های برنامه نویسی طراحی سایت [معرفی 12 زبان رایج]

همان طور که می‌دانید یکی از راه‌های ارتباط برقرار کردن با جهان اطراف، استفاده از زبان است. با پیشرفت تکنولوژی و علم دیجیتال، انسان‌ها راهی برای برقراری ارتباط با کامپیوترها نیز پیدا کرده‌اند. امروزه به زبان‌هایی که می‌توانند با کامپیوترها ارتباط برقرار کنند، زبان‌ برنامه نویسی می‌گویند. طراحی سایت یکی از کارهایی است که امروزه باید با استفاده از این زبان‌ها انجام شود. اگر به تازگی وارد عرصه طراحی سایت شده‌اید و یا به این موضوع علاقه مندید، تا انتهای مقاله با لوین همراه باشید. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که زبان های برنامه نویسی طراحی سایت چیست و همچنین به عنوان نمونه چند مورد از برترین این زبان‌ها را معرفی خواهیم کرد.

زبان طراحی سایت چیست؟

امروزه به منظور طراحی و ارتقا وبسایت‌ها، نیاز است با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی، کدنویسی‌های لازم انجام شود. انتخاب و استفاده از زبان مناسب، باعث پردازش صحیح صفحات وب و بهبود عملکرد سایت مطابق با نیازهای کاربر می‌شود. درواقع برای اینکه بدانید زبان طراحی سایت یا (Website Design Languages) چیست ، باید در ابتدا با زبان‌های برنامه نویسی آشنا شوید. به عبارتی دیگر زبان‌های طراحی سایت همان زبان‌های برنامه نویسی هستند که برای اهداف مختلفی مانند: طراحی نرم افزار، طراحی اپلیکیشن، طراحی سایت و… استفاده می‌شوند.

منظور از زبان های برنامه نویسی طراحی سایت مجموعه‌ای از کدگذاری‌ها و نشانه گذاری‌ها است که به انسان کمک می‌کند تا خواسته خود را به کامپیوتر بفهماند! توسعه وب، از ایجاد صفحات متنی ساده تا خلق برنامه‌های پیچیده مبتنی بر وب، نیازمند برنامه نویسی است.

آشنایی با ساختار هر وبسایت

کد نویسی

زبان های برنامه نویسی سایت برای طراحی سایت هستند که هرکدام معایب و مزایا خودشان را دارند اما برای یک انتخاب درست بهتر است قبل از هر موضوعی به بررسی ساختار هر سایت بپردازیم. تمامی زبان های برنامه نویسی سایت ها در دو بخش انجام می شوند و همچنین کدهای سایت هایی که می بینید از دو بخش اصلی تشکیل شده اند:

  • Front-end
  • Back-end

این دو همانطور که از نامشان مشخص است به معنای رو به رو و پشت هر سایتی هستند. یعنی بخش ظاهری در رو به رو (چیزی که کاربر می بیند) و بخش مربوط به سرور که وظایفی همچون محاسبات و دریافت و ارسال اطلاعات و پردازش ها را انجام می دهد. برخی از زبان های برنامه نویسی سایت در سمت سرور کار می کنند و برعکس.

UI و UX

همان طور که زبان های برنامه نویسی طراحی سایت شرکتی مهم هستند، یکی دیگر از مهمترین بخش های یک وبسایت ساختار UI و UX آن است که همان رابط کاربری و تجربه کاربری می باشد. یک وبسایت هر چقدر هم که زیبا باشد اگر نتواند تجربه کاربری خوبی را ارائه بدهد اصلا به درد نمی خورد بعلاوه تجربه کاربری در کنار رابط کاربری لست که می تواند نتیجه خوبی داشته باشد.

حتما بخوانید: وردپرس چیست؟ [آشنایی با مزایا+کاربردهای وردپرس]

زبان های برنامه نویسی Frontend

فرانت اند به بخشی از اپلیکیشن یا وبسایت اشاره دارد که در معرض دید کاربر قرار می گیرد و برای ساخت یک رابط کاربری قوی، تعاملی و جذاب، عناصر مهمی دخیل هستند که از  مهم ترین آنها زبان های برنامه نویسی فرانت اند هستند. از معروف ترین آنها می توان به زبان های زیر اشاره کرد:

1) HTML (HyperText Markup Language)

XHTML یک نسخه ارتقا یافته از HTML است که استاندارها و روش‌های لازم برای نوشتن کدهای HTML را مشخص کرده است. ایده اصلی شکل‌گیری XHTML این است که برنامه نویسان وب در سراسر دنیا از تگ‌ها و تکنیک‌های استاندارد یکسانی برای طراحی صفحات وب استفاده کنند. به‌طوری‌که صفحات در همه مرورگرها و همه دستگاه‌های هوشمند قابل‌نمایش باشد.

2) CSS (Cascading Style Sheets)

CSS دوست و رفیق HTML است و صفحه ای که با HTML اسکلت بندی شده است با CSS تنظیم می شود تا ظاهر جذاب تر و گیراتری به دست آورد. این زبان هم جزو زبان های برنامه نویسی نیست ولی جزو پایه های مهم طراحی وبسایت است چون بدون استفاده از CSS ظاهر صفحات چیزی جز صفحه های بی روح سفید با متن ها و دکمه های تکراری و خسته کننده نخواهد بود.

CSS با استفاده از سینتکس های خاص با عناصر HTML تعامل برقرار می کند تا استایل و سبک آنها را مشخص کند. به عنوان مثال، متنی که در تگ <P> قرار گرفته است با {}P و تعریف ویژگی هایی مثل رنگ، فونت و سایر در داخل براکت، تغییر شکل می دهد.

حتما بخوانید: روش های طراحی سایت [+بررسی 10 روش پرکاربرد]

3) JavaScript

امروزه جاوا اسکریپت یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت فروشگاهی است. به‌طوری‌که حدود 97 درصد سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند. فایرفاکس، کروم، اپرا، مایکروسافت ادج، سافاری و دیگر مرورگرهای معروف وب از این زبان پشتیبانی می‌کنند. با استفاده از زبان جاوا اسکریپت می‌توانید اجزایی مثل دکمه‌ها، منوها، باکس متن و… را به صورتی تعاملی در صفحه ایجاد کنید. همچنین اگر لازم به ردگیری برخی رفتارهای کاربران مثل حرکت موس روی یک قسمت صفحه دارید، جاوا اسکریپت مدیریت این رفتارها را برای شما بسیار راحت‌تر می‌کند.

البته توجه داشته باشید، زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت با زبان برنامه‌نویسی جاوا یکسان نیست. اساساً جاوا یک زبان برنامه‌نویسی شی‌گرا است، درحالی‌که جاوا اسکریپت این‌گونه نیست. یک نکته مثبت درمورد جاوا اسکریپت این است که کتابخانه‌ها و فریم ورک‌های آن در هر لحظه در اختیارتان قرار دارد.

4) TypeScript

TypeScript به عنوان یکی از زبان های برنامه نویسی طراحی سایت مدرن برای توسعه وب، یک شاخه توسعه یافته از JavaScript است. (مثل ++C برای C). این زبان بر اساس GitHub است و از لحاظ سینتکس و مفهوم، شبیه جاوا اسکریپت عمل می کند.

اضافه کردن ایمنی بیشتر به کدهای جاوا اسکریپت، پشتیبانی از ویژگی تکمیل خودکار موقع کدنویسی، راحت سازی توسعه کد شی گرا و مجهز بودن به چند ابزار خطایابی داخلی، همگی ویژگی هایی هستند که باعث شده این زبان هم جزو زبان های برنامه نویسی مناسب برای توسعه وب قرار بگیرد و قدرتمندتر از جاوا اسکریپت باشد.

حتما بخوانید: تفاوت طراحی سایت اختصاصی با وردپرس [مزایا+معایب]

زبان های برنامه نویسی back end

بخش بک اند وبسایت مسئول پردازش درخواست ها است و از دید کاربران پنهان است. زبان های برنامه نویسی بک اند نقش مهمی در مدیریت داده ها، پاسخ گویی سریع و درست به درخواست های کلاینت ها و دسترسی به پایگاه داده ها دارند. از مهم ترین زبان های برنامه نویسی بک اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1) Python

به عنوان یک زبان متن باز (Open Source) بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت است! که در سال 1991 به منظور ساده‌تر کردن فرایند برنامه‌نویسی به وجود آمده و طرفداران بی‌شماری دارد. زبان پایتون یک زبان چندمنظوره و شیء‌گرا به شمار می‌آید که برای توسعه سایت، تحلیل داده‌ها، نوشتن برنامه‌های دسکتاپ و زمینه یادگیری ماشینی و علم مورد استفاده قرار می‌گیرد. یادگیری زبان پایتون بسیار ساده بوده و منابع بسیار زیادی برای یادگیری آن در دسترس قرار دارد. یکی از ویژگی‌های مهم این زبان‌ برنامه‌نویسی دارا بودن کتابخانه‌های زیاد است که این امکان را فراهم مب‌کند تا بتوانید بسیاری از امکانات مورد نظر را با تعداد خطوط کمتری نوشته و پیاده‌سازی کنید. از این زبان برای پایگاه‌های داده بزرگ استفاده می‌شود به طوری که در برنامه‌نویسی موتور جستجوی گوگل نیز از این زبان بهره برده‌اند.

2) PHP

PHP یکی از محبوب ترین و معروف ترین زبان های توسعه وب است. PHP یک زبان متن باز سمت سرور می باشد که طرفداران زیادی در بین توسعه دهندگان حرفه ایی وب دارد. قدرت PHP به حدی است که بسیاری از برنامه نویسان آن را به عنوان بهترین زبان در توسعه وب می دانند. متن باز بودن و قابلیت هایش باعث شده که تقریبا تمامی سیستم های مدیریت محتوا CMS از این زبان برای توسعه خود استفاده کنند.

زمان بارگذاری سریع: PHP سریع ترین وب سایت ها را می سازد. PHP از ASP بخاطر روش پردازش متفاوتش بسیار سریع تر است. انعطاف پذیری در دیتابیس: PHP در ارتباط گرفتن انواع دیتابیس بسیار منعطف است. با این حال بیشترین نوع دیتابیسی که از آن استفاده می کند MySQL می باشد. خبر خوب این است که این دیتابیس نیز رایگان است. در صورتی که محصول مشابه مایکروسافت SQL هزینه لایسنس بالایی را به وب سایت تحمیل می کند.

3) #C

زبان سی شارپ که بسیاری از افراد در دنیای وب آن را به نام ASP.NET می شناسند که در اصل این اسم چهارچوب آن است و زبانی که برای بک اند سایت استفاده می شود زبان #C است این زبان تحت شرکت مایکروسافت توسعه داده می شود و قبلاً اگر می خواستید در سرورهای لینوکسی از آن استفاده کنید نمی تونستید

اما امروزه مایکروسافت این مشکل را حل کرده و شما هر پروژه بزرگ و سنگینی که دارید می تونید با تکنولوژی ASP.NET آن را پیاده سازی کنید همچنین سایت بسیاری از شرکت های دولتی و دانشگاه های بزرگ ایران توسط همین زبان نوشته شده است

زبان سی شارپ آخرین زبانی است که در لیست بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت قرار گرفته است پیشنهاد می شود اگر در حوزه طراحی سایت می خواهید فعالیت کنید از بین همین چندتا زبان انتخاب خود را نهایی کنید.

حتما بخوانید: اصطلاحات طراحی سایت [+37 اصطلاح رایج برتر]

4) Java

این زبان برنامه نویسی طراحی سایت یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی می باشد. جاوا از اوایل دهه ی 90 پا به عرصه ی ظهور گذاشت و مدت هاست برای ساخت سایت استفاده می شود. از زبان برنامه نویسی جاوا برای برنامه های اندورید نیز استفاده می شود.

جاوا مبتنی بر شیء گرایی است. از شیء گرایی برای ایجاد ویژگی های خاص می توان استفاده کرد. از آنجایی که این زبان برنامه نویسی بر اساس ماژول می باشد، در زمان صرفه جویی زیادی می کند.

جاوا مربوط به هیچ معماری خاصی نیست و تقریباً در هر سیستمی قابل اجرا می باشد. از زبان برنامه نویسی جاوا برای توسعه ی برنامه ها، بازی ها و نرم افزار ها و محتوا استفاده می شود. از جاوا در محصولات برنامه های اندرویدی استفاده می شود. طبق مطالعات از این زبان برنامه نویسی در بیش از 15 بیلیون دستگاه استفاده شده است. جاوا در پلتفرم های نرم افزاری چندگانه قابل اجرا می باشد.

5) SQL

SQL یک زبان برنامه نویسی پایگاه داده است و به طراحان کمک می کند تا حجم زیادی از اطلاعات و داده ها را در وب سایت ها مدیریت کنند. مدل sql یک مدل رابطه ایست، بدین معنا که داده ها با استفاده از دستور ها از پایگاه داده ها بیرون کشیده می شوند و برای این کار به پیچیدگی های بیشتر و فهرست بندی نیاز ندارد.

Sql برای زمانی که وب سایت شما در حال پردازش حجم بالایی از داده ها می باشد، مناسب است. sql به تنهایی کار نمی کند و با مقوله های دیگری جفت می شود تا بهترین عملکرد وب سایت شما را بیرون بکشد.

6) Ruby

روبی در سال 1993 توسعه داده شد که یک زبان برنامه نویسی داینامیک متن باز است که برای ایجاد و توسعه اپلیکیشن های موبایل و وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. این زبان به خوبی برنامه نویسی دستوری را با برنامه نویسی توابع بالانس می کند و زبان بسیار مقیاس پذیری است. این پلتفرم متن باز نه تنها درک آسانی دارد بلکه نوشتن آن نیز آسان است. اما اگر شما می خواهید این زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید باید پیش از آن با فریم ورک دیگری به نام Ruby on Rails آشنا شوید. روبی برای کسانی که به کارهای خلاقانه علاقه دارند انتخاب بسیار خوبی است.

روبی در زمان نوشتن بسیار پر بازده، دقیق و ساده است. روبی معمولا در وب سرور ها جایی که ترافیک بالا است استفاده می شود. برخی پلتفرم ها که از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند عبارتند از: Hulu، Twitter و Scribd.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در زنجان [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]

7) GoLang

Golang یا Go یکی از زبان های برنامه نویسی طراحی سایت متن باز است که از لحاظ سینتکس شباهت زیادی به زبان C دارد. این زبان سرعت بالایی دارد و از حافظه کمی هم استفاده می کند، همی ویژگی ها باعث شده اند که Golang به یک زبان ایده ها برای سیستم هایی با ترافیک بالا تبدیل شود.

Go مخصوص کاربرانی است که دوست دارند از سادگی برنامه نویسی لذت ببرند و به خاطر درک آسان و منحنی یادگیری پایین به یک گزینه عالی و ایده آل برای ساخت سریع وب اپلیکیشن ها تبدیل شده است.

این زبان با ارائه مجموعه بزرگی از کتابخانه ها به توسعه راحت تر وب اپلیکیشن ها کمک می کند. علاوه بر این، فریمورک هایی وجود دارند که می توان برای توسعه وب از آنها استفاده کرد و سرعت و کارایی سایت را ارتقا داد.

Gin و Echo از مهم ترین فریمورک هایی هستند که به خاطر ارائه یک محیط ساده، شرایط را برای یادگیری و برنامه نویسی سریع تر به زبان Golang فراهم می کنند.

8) ++C

زبان ++C نسخه توسعه یافته زبان C است که به خاطر بهره مندی از کلاس های اضافی مثل توابع مجازی، قالب ها و overload کردن عملگر به یک زبان شی گرای همه منظوره تبدیل شده است. این زبان کاربردهای زیادی دارد که مهم ترین آنها استفاده از آن در نرم افزار سیستمی/کاربردی، درایورها و اپلیکیشن های سرور-مشتری اشاره کرد.

شاید تعجب کنید که چرا این زبان قدیمی در لیست بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب قرار گرفته است. مهم کاربرد است که امکان برنامه نویسی ساده و در عین حال قدرتمند در ارائه یک رویکرد ساختار یافته، C++ را در این رتبه قرار داده است.

عملکرد بالا، قابل اطمینان بودن و امکان استفاده از آن در زمینه های متنوع باعث شده است که این زبان به حضور خود در صنعت توسعه وب ادامه دهد.

این زبان های برنامه نویسی طراحی سایت در برنامه های زیادی مثل MySQL ،Google Chromium ،MapReduce ،Mozilla Firefox و Adobe Photoshop استفاده شده است که معروف ترین آنها مایکروسافت و گوگل هستند.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در اراک [طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی اراک]

عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت

عوامل زیادی در انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب، مؤثر است که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • تکنولوژی مورد استفاده
  • سادگی کاربری
  • وابستگی به  Platform
  • سرعت اجرا و امنیت
  • کارایی
  • بازار کار
  • سرعت توسعه
  • نحوه پشتیبانی
  • بهینه بودن برای موتور جستجو
  • و…

تشخیص زبان برنامه نویسی سایت

در کنار دانستن بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شاید شما هم بخواهید زبان برنامه نویسی که یک سایت استفاده می کند را بدانید برای این کار شما می تونید از افزونه Wappalyzer مرورگر کروم استفاده کنید. این افزونه قابلیت این را دارد که نوع سیستم مدیریت محتوا، زبان برنامه نویسی و افزونه هایی که در سایت استفاده می شود را به شما اطلاع دهید همچنین در بسیاری از سایت ها حتی شما می توانید متوجه شوید از چه فریم ورک و کتابخانه هایی استفاده می کنند.

بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت در ایران کدام است؟

ما در بخش بالا زبان هایی که برای طراحی سایت در دنیا بیشتر مورد استفاده است رو نام بردیم اما شاید برای خیلی از شما عزیزان سوال این باشد که بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت در ایران کدام زبان است؟ در واقع در ایران هم زبان های بالا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از گزینه هایی که خیلی عالی است زبان برنامه نویسی php است چرا که با این زبان هم می تونید سایت طراحی کنید و هم می تونید دنیای وردپرس را توسعه دهید و از طریق آن کسب درآمد کنید.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در گرگان [بهترین شرکت طراحی سایت گرگان]

بالاخره کدام یک بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت است؟

در این مقاله سعی شد کلیدی‌ترین نکاتی که ممکن است در انتخاب بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت اثرگذار باشند، بررسی شوند. اما واقعیت این است که نمی‌توان با این نکات تشخیص داد کدام یک بهترین زبان برنامه نویسی است.

باید به علاقه‌مندی، هدف و نوع کار خود دقت کنید. می‌خواهید در چه زمینه‌ و سطحی فعالیت کنید؟ بعد از روشن شدن هدف و سطح پروژه‌هایتان قطعاً زبان محبوب خود را پیدا خواهید کرد! اصلاً نگران نباشید اگر تصمیم گرفته‌اید یک برنامه نویس واقعی باشید قطعاً یادگیری یک زبان یا یک پلتفرم در طول زندگی‌تان شما را راضی نگه نمی‌دارد و هرچه در این راه جلوتر بروید به زبان‌های دیگر هم علاقه‌مند خواهید شد و آن‌ها را هم می‌آموزید. پس وقت را تلف نکنید و فقط شروع کنید!

نتیجه گیری

همانطور که دیدید هر یک از این زبان های برنامه نویسی قابلیت های خاص خود را دارند و برخی موارد می توان یکی را به جای دیگری استفاده نمود. در واقع هیچ زبان برنامه نویسی بهترین نیست. بلکه هر یک در جای خود برای نیازی توسعه داده شده و کار می رود. زبان هایی با پیچیدگی ها و جزئیات زیاد نمی توانند برای یک پروژه کوچک توجیه داشته باشند اما از طرف دیگر زبان های ساده ایی هم هستند که می تواند وب سایت های بزرگ و قدرتمند را پشتیبانی کنند. با این حال در پروژه های بزرگ هیچگاه دیده نمی شود که فقط از یک زبان استفاده شده باشد بلکه چندین زبان نسبت به قدرت و نیاز در کنار یکدیگر بکار برده شده است.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط