
وب سایت داینامیک چیست؟ [مزایا+معایب سایت داینامیک]
منظور از طراحی وب سایت داینامیک یا پویا چیست؟ تفاوت سایت داینامیک و استاتیک در چیست؟ طراحی سایت به صورت پویا چه مزیت هایی را به دنبال دارد؟ همانطور که می دانید بسیاری از افراد برای آن که کسب و کار خود را در بستر اینترنت نیز توسعه بخشند برای طراحی سایت دست بکار می شوند. بسیاری از آن ها ترجیح می دهند سایت خود را به صورت پویا طراحی کنند و تا در صورت نیاز بتوانند محتویات آن را به صورت آنلاین تغییر دهند. اگر شما نیز جز این دسته افراد هستید و قصد دارید با طراحی وب سایت با وردپرس در دنیای اینترنت قدم بردارید با لوین همراه باشید تا شما را با وب سایت های پویا آشنا کرده و مزیت های آن را برایتان شرح دهیم.
در طراحی سایت داینامیک یا طراحی وب سایت پویا که می توان گفت اغلب سایت های موجود امروزه به این روش طراحی می شوند، محتویات سایت بر اساس زمان یا کار و … تغییر پیدا می کند. به عنوان مثال طراحی سایت شبیه دیوار و طراحی سایت شبیه دیجی کالا در تیم وب پویا نیز به این روش طراحی شده اند.
وب سایت های ایستا این روزها به دلیل مشکلات زیاد، واکنشگرایی پایین و عدم زیبایی ظاهری طرفداران کمی نسبت به وب سایت پویا دارد. سایت های ایستا با استفاده از چند صفحه html طراحی می شوند و کاربر باید برای تغییر اطلاعات صفحات حتما به html مسلط باشد. با توجه به رکود اقتصادی در سطح جهانی داشتن یک وب سایت به شما کمک می کند که به کسب و کارتان رونق هر چند نسبی دهید. هر چه این سایت زیبا و با کارایی راحت تری باشد، شما با تمرکز بیشتری در مسیر موفقیت گام بر می دارید.
روش های طراحی وب سایت داینامیک
همانطور که گفتیم وب سایت های پویا سایت های انعطاف پذیری هستند که به راحتی می توان در آن تغییرات ضروری و موردنیاز را در آن اجرا نمود. برای طراحی این سایت ها دو روش وجود دارد که در ادامه در مورد آن ها به صورت مختصر توضیح داده ایم.
-
روش اول: طراحی وب سایت داینامیک بصورت اختصاصی
روش اولی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، کمی هزینه بر بوده و به دانش فنی بالایی نیاز دارد. در واقع برای طراحی سایت فروشگاهی پویا برنامه نویسان به کمک دانش فنی خود، درخواست های صاحب سایت را به کمک کد نویسی پیاده سازی کرده و پنلی برای مدیریت آن طراحی می کنند تا صاحب سایت به راحتی مطالب موجود در آن را ویرایش و آپدیت کند. هزینه طراحی سایت به کمک این روش باید به فاکتورهای مختلفی نظیر سابقه برنامه نویس، موارد درخواستی و غیره بستگی دارد.
-
روش دوم: طراحی وب سایت داینامیک با استفاده از CMS
سیستم های مدیریت محتوا (cms) یکی از محبوب ترین روش هایی است که وب مستران برای طراحی سایت از آن استفاده می کنند چرا که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی برحتی میتوان سایت مورد نظر خود را طراحی کرده و تغییرات لازم را در آن اعمال نمود. جوملا، وردپرس و پرستاشاپ از جمله سیستم های مدیریت محتوا محبوب در میان وب مستران است اما به دلیل ویژگی های خاص وردپرس بسیاری از افراد سایت خود را بر پایه این سیستم مدیریت محتوا به دو روش راه اندازی می کنند.
- طراحی سایت با قالب آماده: بسیاری از افراد برای آن که سریعا بدون نیاز به تخصص بالایی سایت داینامیک خود را طراحی کنند از قالب های آماده ای که برای وردپرس وجود دارد استفاده می کنند.
- طراحی سایت با قالب اختصاصی: در این روش برنامه نویسان به شما کمک می کنند تا قالب سایتتان را به صورت اختصاصی طراحی کنید. تفاوت اساسی این دو روش در اینست که قالب های آماده به گونه ای طراحی شده اند که می تواند تمامی نیازهای کاربران را پوشش دهند.
حتما بخوانید: وردپرس چیست؟ [آشنایی با مزایا+کاربردهای وردپرس]
سیستم مدیریت محتوا
Content Management System یا سیستم مدیریت محتوا برنامه ای است که به وسیله آن می توانید بدون هیچ دانش برنامه نویسی و بدون نیاز به برنامه نویسی به مدیریت محتوای سایت خود بپردازید.
این نرم افزار روی سرور است و به مدیر سایت این توانایی را می دهد تا محتوا سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. برنامه نویس، سیستم مدیریت محتوا را طراحی میکند و آن را روی سایت شما نصب می کند؛ اکنون شما می توانید صفحات موجود را ویرایش کنید و همچنین محتوای آن را و نیز صفحات جدیدی ایجاد یا حذف نمایید. حتی شما می توانید با داشتن cms قابلیت های جدیدی را به آن در قالب پلاگین بیفزایید که این پلاگین ها نیز به دو دسته رایگان و غیر رایگان تقسیم می شوند.
در هر صورت داشتن سیستم مدیریت محتوا همچون وردپرس یا جوملا به دلیل داشتن کاربران گوناگون مرتب به روز می شود و امکانات بی شماری به آن افزوده می شود. همچنین یکی از محاسن داشتن این نوع سیستم های مدیریت محتوا امنیت بالاتر آن است؛ چرا که کاربران زیادی با آن در سراسر دنیا کار می کنند و تمام ارورها و باگ های آن را مرتب گزارش و بررسی و در حال رفع آن هستند.
هزینه طراحی وب سایت پویا با سیستم مدیریت محتوا یا cms
هزینه طراحی سایت داینامیک بالطبع بیشتر از هزینه ای است که باید برای طراحی سایتهای استاتیک پرداخت کنید، چرا که سایت های داینامیک پیچیدگی بیشتری دارند. ولی قیمت دقیق طراحی یک سایت بستگی به برنامه نویس یا بهترین شرکت طراحی سایت مورد نظر شما دارد، از طرفی عوامل مانند پیچیدگی سایت، میزان مهارت برنامه نویس و… باعث می شوند که نتوان عدد دقیقی برای طراحی سایت در نظر گرفت. نکته ای در این میان باید به آن توجه کنید این است که: “گول قیمت پایین را نخورید” چرا که در دنیای امروز کار با کیفیت و حرفه ای قیمت بالا دارد. از طرفی یک وب سایت با امنیت و امکانات بالا می تواند برای شما حکم یک سرمایه گذاری مناسب را داشته باشد.
خدمات: طراحی سایت شرکتی در زنجان [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]
مزایای وب سایت داینامیک چیست؟
سایتهای داینامیک نسبت به سایتهای استاتیک از مزایای زیادی برخوردار هستند. هر یک از این موارد ممکن است باعث شود انتخاب شما، یک وبسایت داینامیک باشد. در ادامه به توضیح مزایای سایت داینامیک خواهیم پرداخت.
-
راحت بودن آپدیت سایت
در سایتهای داینامیک، آپدیت کردن سایت و محتوا بسیار راحتتر از انجام این کار در وبسایتهای استاتیک است. این سایتها به یک Databse (پایگاه داده) متصل میشوند و این موضوع باعث میشود هرگونه بهروزرسانی در سایت راحت باشد.
-
تجربه کاربری بهتر
سایتهای داینامیک هرچند معمولا از نظر سرعتی، کندتر از سایتهای استاتیک هستند اما از نظر عملکردی در تجربه کاربری، قویتر عمل میکنند. پویا بودن این سایتها، باعث میشود خلق تجربه کاربری بهتر برای کاربران سادهتر باشد.
-
کمک به موتورهای جستجو
یکی از مواردی که در اکثر حوزهها برای موتورهای جستجو حائز اهمیت است، بهروز بودن سایت است. در سایتهای استاتیک با توجه به زحمات فراوانی که بهروز کردن سایت دارد؛ معمولا این اتفاق دیر به دیر رخ میدهد و بلعکس در سایتهای داینامیک، چون میتوانیم بهراحتی سایت را آپدیت کنیم، این اتفاق در فواصل زمانی کوتاهتری رخ میدهد.
-
جذاب بودن برای کاربر
چون ایجاد تغییر و آپدیت کردن سایتهای داینامیک راحتتر است، کاربران ممکن است با هر بار سرزدن به یک سایت، محتوای جدیدتری مشاهده کنند. این موضوع باعث جذابیت سایت برای کاربران میشود و نرخ بازگشت کاربران به صفحه را بهبود میبخشد. در سایتهای استاتیک چون بهروزرسانی صفحات سختتر است، این اتفاق کمتر رخ میدهد.
خدمات: طراحی سایت شرکتی در اراک [طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی اراک]
معایب وب سایت داینامیک چیست؟
به هر حال، هر المان یا وسیله ای که دارای معایبی است. وب سایت داینامیک هم معایب خاص خود را دارد اما این معایب قابل کنترل هستند.
- برای اینکه محتوای صفحات داینامیک مخصوصا صفحه اول پیوسته در حال تغییر است، به راحتی در موتورهای جستجو نشان داده نمی شوند. زیرا ممکن است کلمه کلیدی که شما در آن صفحه به کار برده اید،هفته بعد با تغییر مطالب در آن قسمت دیگر نباشد و به صفحه جدیدی منتقل شده باشد.
- تنظیم سیستم های مدیریت محتوا نیازمند زمان بیشتری می باشد.
- سرعت ساخت آن در مقایسه با سایت استاتیک کمتر است. البته اگر قصد ایجاد سایتی را دارید که فقط سالی یک بار مطالب آن تغییر خواهد کرد، بهتر است که از طراحی استاتیک استفاده کنید.
- نسبت به طراحی سایت استاتیک، نیازمند سرمایه بیشتری می باشد.
تفاوت سایت استاتیک با داینامیک چیست؟
1- اصولاً سایت های ایستا یا استاتیک، سایت هایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه وب سایت ها معمولاً تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایت ها دیده نشده است. مسلماً هزینه های طراحی سایت شرکتی اختصاصی برای اینگونه سایت ها کمتر از نوع دیگر است ولی در صورتی که بخواهید تغییری در وب سایت ایجاد کنید حتماً باید از طراح خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد چون وب سایت پنل مدیریتی ندارد. غالباً برای به روز رسانی از شما هزینه دریافت میشود.
2- در مقابل، سایت های پویا یا داینامیک نیاز به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنا به نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. هزینه های طراحی سایت و نگهداری اینگونه وب سایت ها بیشتر از سایت های استاتیک بوده ولی هزینه های بعدی را در پی نخواهد داشت.
3- در این میان میتوان به تقسیم بندی بین سایت های پویا و سایت های ایستا رسید که میتوان تحت عنوان سایت های نیمه پویا به آن ها اشاره داشت. در سایت های نیمه پویا، ضرورتی جهت تغییر محتوا و اطلاعات سایت دیده نمی شود ولی ارائه خدماتی همچون امکان ارتباط با کاربران از طریق فرم های خاص و یا ارائه خدمات و کالاهای ثابت از طریق وب سایت را میتوان با برنامه نویسی بخشی از سایت فراهم نمود.
خدمات: طراحی سایت شرکتی در گرگان [بهترین شرکت طراحی سایت گرگان]