سایت استاتیک چیست

وب سایت استاتیک چیست؟ [مزایا+معایب سایت استاتیک]

بسیاری از افرادی که در حیطه طراحی سایت تازه کار هستند در قدم اول با دو مفهوم سایت استاتیک و داینامیک روبرو می شوند و این مفاهیم در حالت کلی برای آنها گنگ است. کسانی که قصد دارند تا شروع به فعالیت در حوزه طراحی سایت کنند از خود می پرسند که باید طراحی وب سایت استاتیک یاد بگیرم یا داینامیک ؟ واقعیت این است که این دوم موضوع در محوریت هم اجرا خواهند شد اما در حالت کلی شما اگر تازه کار هستید ابتدا به صورت ناخودآگاه و در مسیر طراحی سایت، اول با اصول و قواعد طراحی سایت استاتیک آشنا می شوید و پس از یادگیری آن، بخش های داینامیک را فرا خواهید گرفت.

وب سایت ها در حالت کلی از نطر برنامه نویسی به دو دسته استاتیک و داینامیک تقسیم یندی می شوند. برای تفکیک سایت های استاتیک از داینامیک چند ویژگی را باید در نظر گرفت اما مهم ترین شاخصه در شناسایی یک سایت استاتیک، عدم تغییر محتوای آن در مدت زمانی طولانی است.

حتما بخوانید: وب سایت داینامیک چیست؟ [مزایا+معایب سایت داینامیک]

وب سایت استاتیک به چه سایت‌هایی گفته می‌شود؟

اصولا سایت های ایستا یا استاتیک، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه وب سایت ها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است.

به عبارتی وب سایت‌هایی هستند که در طول سال تنها چند بار مورد ویرایش قرار می‌گیرند و افراد غیر متخصص امکان ویرایش چنین سایت‌هایی را ندارند. این وب سایت‌ها معمولاً از چندین سند html و css تشکیل شده‌اند و ساختار ثابتی دارند.

وب سایت‌های استاتیک جزو اولین وب سایت‌هایی بودند که به وسیلهٔ طراحان سایت راه اندازی شدند. برای طراحی کردن این نوع سایت، اطلاعات و تمامی محتواهایی که باید در صفحات سایت نمایش داده شوند در ابتدا جمع آوری می‌شوند و با استفاده از آنها کار طراحی وب سایت استاتیک را شروع می‌کنند. البته موردی که درمورد این نوع سایت وجود دارد این است که ایجاد تغییرات و ویرایش صفحات سایت حتماً باید توسط یک طراح حرفه‌ای انجام شود.

معمولاً شرکت‌هایی که دوست دارند در بستر اینترنت فعالیت داشته باشند و تغییرات یا ویرایش محتواهای موجود در صفحات سایتشان در هر ماه محدود است از وب سایت استاتیک استفاده می‌کنند. مسلما هزینه های طراحی سایت برای اینگونه سایت ها کمتر از نوع دیگر است ولی در صورتی که بخواهید تغییری در وب سایت ایجاد کنید حتماً باید از طراح خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد چون وب سایت پنل مدیریتی ندارد. غالباً برای به روز رسانی از شما هزینه ای دریافت می شود.

کاربرد سایت های استاتیک چیست؟

اگر بخواهیم سایت های استاتیک را از نظر کاربرد بررسی کنیم، باید گفت وب سایت های استاتیک کابرد کمی نسبت به سایر سایت هایی دارند که در بستر اینترنت در حال فعالیت هستند. تمامی وب سایت های بزرگ به شکل داینامیک طراحی و برنامه نویسی می شوند و عملا راه اندازی وب سایت های بزرگ حتی طراحی وب سایت های شرکتی و … که خدمات زیادی هم ارائه نمی کنند به شکل استاتیک ممکن نیست.

در حالت کلی وب سایت های استاتیک وب سایتی هایی هستند که برای کسب و کار خاصی منبع درآمد نیستند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند. برای مثال یک صفحه ساده طراحی می شود و در داخل آن لوگو شرکت، مختصری از شرح و شماره های تماس قرار داده می شود تا کاربران با مراجعه به آدرس سایت از اطلاعات اولیه استفاده کنند.

حتما بخوانید: اصول طراحی سایت کدامند؟ [معرفی 13 اصل برتر]

مزایای سایت استاتیک

در سال­‌های اخیر، طراحی سایت استاتیک بسیار همه‌گیر و محبوب شده است. این افزایش در درجه اول به دلیل پیشرفت ابزارهای توسعه دهنده و نیز تمایل قوی در بین مشاغل برای بهینه سازی عملکرد وب‌سایت فراتر از محدودیت‌­های یک سایت مبتنی بر پایگاه داده است. در ادامه برخی از مزایای وب‌سایت­ های استاتیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • سرعت و عملکرد: این قبیل سایت‌ها تجربه کاربری سریع‌­تری را ارائه می­‌دهند. اگر سایتی مبتنی بر تراکنش دارید، ارائه یک تجربه سریع به کاربران خود، یک تمایز کلیدی برای شما نسبت به رقبای‌تان است. زیرا بازدیدکنندگان سایت تمایل به تجربه مشکلاتی از قبیل دیدن عکس بی‌­کیفیت یا بارگذاری سایت با سرعت پایین را ندارند. به‌علاوه بالا بردن سرعت و عملکرد وب‌سایت می­تواند منجر به کسب رتبه بهت در نتایج گوگل شود.
  • اعتبار بالاتر از دید گوگل: سرعت بالای سایت‌های استاتیک باعث شده تا گوگل رتبه بهتری از نظر تجربه کاربری را به این سایت‌ها بدهد. بنابراین سئو سایت استاتیک راحت‌تر خواهد بود.
  • طراحی آسان: برخلاف سایت­‌های دیگر مانند سایت‌های وردپرسی که نیاز به به‌روز­رسانی‌ها و افزونه­‌های متعدد دارند، سایت‌های استاتیک بسیار ساده هستند. این وب‌سایت‌­ها را می‌­توان با استفاده از چند قالب و فریم­ورک متفاوت طراحی و مورد استفاده قرار داد.
  • امنیت: در سایت­‌های داینامیک فرصت هکرها برای نفوذ و استفاده از اطلاعات و داده‌­های شما بیشتر است، زیرا سایت‌های داینامیک به یک کل متصل بوده و در حال تبادل اطلاعات با سرور هستند. درحالی­‌که در یک سایت استاتیک، پایگاه داده محتوای شما مستقل از رابط وب است. چنین تنظیماتی به هکرها فرصت و نقاط ضعف کمتری برای نفوذ و ورود می­‌دهد و داده­‌های شما را امن­‌تر نگه می­‌دارد.

معایب سایت های استاتیک (static):

  1. عدم امکان بروزرسانی سایت مطالب توسط مدیر سایت
  2. وابستگی همیشگی به طراح سایت
  3. به دلیل عدم بروز رسانی و افزودن مطالب جدید این سایت ها معمولا بعد از مدتی جایگاهی که احتمالا در بدو آپلود شدن داشتند را در نتایج جستجوهای گوگل از دست خواهند داد.
  4. بعد از مدتی به دلیل عدم افزودن محتوای جدید سایت دارای مطالب قدیمی می باشد که معمولا چندان قابل استفاده نیست.
  5. در صورت نیاز به تغییر کوچک باید تمام صفحات سایت به صورت دستی توسط برنامه نویس انجام گیرد و این باعث می شود هزینه تغییر و تحول اینگونه سایت گرانتر از سایت های داینامیک باشد.
  6. سایت های استاتیک معمولا از نظر تعداد صفحات محدود می باشد برعکس سایت های داینامیک که نامحدود می باشد.
  7. سایت های استاتیک معمولا سئوی ضعیف دارند.
  8. پنل مدیریتی ندارند.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در زنجان [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]

تفاوت سایت استاتیک و سایت داینامیک

  1. طراحی سایت فروشگاهی داینامیک نیاز به هزینه زیادی دارد اما تغییرات در آن بخاطر پنل مدیریت (سیستم مدیریت محتوا) بسیار آسان است به نحوی که شما براحتی میتوانید مطالب، محصولات و صفحات نامحدودی را ایجاد نمایید بدون نیاز به اینکه هزینه ایی را متقبل شوید.
  2. طراحی سایت داینامیک هزینه اولیه طراحی سایت بالایی خواهد داشت و همینطور زمان آماده سازی شاید زیاد خواهد بود اما بعد از تکمیل این فرآیندها شما برای همیشه راحت هستید و میتوانید از سایت خود لذت ببرید نه اینکه به دنبال کدنویس خود باشید برای کوچکترین تغییرات.
  3. در صفحات وب استاتیک ، موضوع و محتوای صفحات وب ثابت بوده اما در صفحات وب داینامیک، بسته به زمان اجرای آن تغییر می کنند.
  4. صفحات وب استاتیک با استفاده از HTML ایجاد می شوند، در حالی که صفحات وب داینامیک با استفاده از PHP ، JavaScript و زبان های برنامه نویسی ایجاد می شود.
  5. صفحات وب استاتیک سریع‌تر از صفحات وب داینامیک است, زیرا صفحات وب استاتیک نیاز به درخواست سرور مانند صفحات داینامیک ندارند
  6. تغییر محتوای صفحات وب استاتیک یک کار مشکل است, زیرا شما باید یک صفحه جدید را ایجاد و دانلود کنید, در حالیکه در یک برنامه سرور صفحه داینامیک این کار به‌صورت مکانیکی انجام می‌شود.
  7. در صفحات وب استاتیک پسوندهای URL عبارتند از .html یا .html در حالی که در صفحات وب داینامیک پسوندهای URL عبارتند از .phpیا .asp یا .jsp.
  8. صفحات وب استاتیک با استفاده از HTML ایجاد می شوند ، در حالی که صفحات وب داینامیک با استفاده از زبان های PHP ، Java Script و Action Script ایجاد می شوند.
  9. از آنجا که بر اساس این اختلافات، فواید این دو اصطلاح را به راحتی خواهید فهمید. به همین دلیل، شما قادر خواهید بود نوع صحیح وب سایت ها را انتخاب کنید.
  10. برنامه نویسان به طور معمول صفحات استاتیک را با HTML ایجاد می کنند، اما از زبان هایی مانند PHP، جاوا اسکریپت برای ایجاد صفحات داینامیک استفاده می کنند.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در اراک [طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی اراک]

سایت استاتیک برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟

اگر فعالیت تجاری ساده‌ای دارید که در ابتدای مسیر قرار دارد و تنها هدف شما معرفی آن به کاربران است، پیشنهاد ما به شما سایت‌های استاتیک است. این سایت‌ها همچنین برای شرکت‌های کوچک و نوپایی که نمی‌خواهند در آغاز کار هزینه زیادی را برای طراحی سایت اختصاصی پرداخت کنند، بسیار مناسب است. پس می‌توان استفاده از این سایت‌ها را برای هر شخص، شرکت و یا سازمانی که قصد انتشار محتوایی را در حداقل زمان و هزینه دارد پیشنهاد کرد.

همچنین از آن جایی که این سایت‌ها حجم محتوایی بالایی ندارند، سرعت بارگذاری زیادی دارند که امتیاز بزرگی برای سایت شما به حساب می‌آید و روند سئو سایت را سرعت می‌بخشد.

سوالات متداول در مورد وب‌سایت‌های استاتیک

  • وب سایت استاتیک چیست؟ محتوای موجود در این سایت‌ها بدون تغییر در کدها قابل تغییر نیست و کاربرها امکان اکشنی در صفحات ندارند.
  • سایت استاتیک برای چه کسب‌وکارهایی مناسب است؟ کسب‌وکارهایی که تنها هدف آن معرفی و ارائه محتوایی بدون نیاز به تغییر به کاربران است می‌توانند از این سایت‌ها استفاده کنند.
  • این نوع سایت‌ها چه مزایایی دارند؟ این سایت‌ها هزینه کمتری دارند و از سرعت بالاتری نیز برخوردار هستند.

طراحی سایت به شکل استاتیک چقدر زمان خواهد برد؟

با توجه به اینکه محتوای سایت های استاتیک زیاد نیست، اگر طراحی وب سایت توسط شخصی که تسلط مناسبی به طراحی قالب دارد انجام شود، تنها چند ساعت زمان خواهد برد. در صورتی که طرح قالب سایت از قبل آماده شده باشد و در اختیار طراح قرار گیرد بیشتر از چند ساعت زمان نخواهد برد .

هزینه طراحی سایت به این روش چقدر است؟

با توجه به اینکه وب سایت ها استاتیک هستند  هزینه برنامه نویسی در اینگونه وب سایت ها وجود ندارد و تنها هزینه طراحی قالب در آنها محاسبه می شود که هزینه بسیار کمتری دارند و هزینه طراحی سایت به شکل داینامیک ممکن است 10 تا 50 برابر بسته به نوع پروزه باشد.

خدمات: طراحی سایت شرکتی در گرگان [بهترین شرکت طراحی سایت گرگان]

نتیجه گیری

به عنوان کلام آخر باید گفت که سایت های استاتیک ،سایت هایی هستند که از لحاظ هزینه و زمان مقرون به صرفه هستند و سایت هایی قابل اعتماد هستند که با توجه به سئوی خوب خود میتوانند ترافیک خوبی را جذب نمایند. اما این سایت ها مناسب افرادی است که توقع زیادی از سایت خود ندارد و نمیخواهند سایت را حرفه ای و با امکاناتی نظیر انجام تراکنش ها طراحی نمایند. در صورتیکه نیاز به سایتی دارید که تعاملی است وبسایت استاتیک، مناسب شما نخواهد بود و اگر هدف شما از داشتن یک وبسایت صرفا در حد معرفی خود و اطلاعات محدودی چون چندین عکس و فیلم و صدا است که نیاز به ویرایش مکرر آن ها ندارید، سایت استاتیک را برگزینید

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط