وردپرس چیست؟ [آشنایی با مزایا+کاربردهای وردپرس]

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن‌ باز (open source) برای ایجاد صفحات وب است که بر مبنای PHP نوشته شده و توسط پایگاه داده MYSQL پشتیبانی می‌شود. متن‌ باز بودن وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که به کدهای آن دسترسی کامل داشته ‌باشید و در صورت بهره‌مندی از دانش برنامه‌نویسی، بتوانید هرگونه تغییری را در آن به وجود آورید؛ اما برای نصب و استفاده از وردپرس، هیچ لزومی به یادگیری برنامه‌نویسی ندارید. در واقع همین ویژگی، در کنار قابلیت‌های فراوانی که وردپرس در اختیارتان می‌گذارد، آن را به محبوب‌ترین CMS در میان کاربران وب تبدیل کرده‌است. در حال حاضر حدود 76 میلیون وب سایت با استفاده از این CMS محبوب ساخته شده‌است. تا انتهای مقاله ی وردپرس چیست با لوین سایت همراه باشید.

به طور کلی اگر شما بخواهید با استفاده از وردپرس یک وب سایت بسازید کافی است قالب های از پیش آماده را نصب و صفحات مورد نظر خود را ویرایش کنید. شما یک اسکلت و ظاهر جذاب دارید که می توانید آن را به هر شکلی تمایل دارید تغییر دهید بدون اینکه نیاز به کدنویسی داشته باشید.

تاریخچه وردپرس چیست؟

وردپرس در سال 2003 توسط مت مولنوگ (Matt Mullenweg) صرفاً برای اهداف وبلاگ نویسی راه اندازی شد. از آنجایی که این CMS، منبع باز (open source)  است، بسیاری از توسعه دهندگان در سراسر جهان شروع به کار بر روی وردپرس و اضافه کردن ویژگی‌های اضافی به آن کردند. از آن سال تا کنون وردپرس به روزرسانی‌‌ها بسیار زیادی داشته است. با گذشت زمان این CMS بسیار پیشرفت کرد و اکنون به محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوا جهان تبدیل شده است.

بیش از 34 درصد از وب سایت‌های موجود در اینترنت با این CMS ساخته شده اند و تعداد زیادی قالب وردپرس تا حد زیادی کار طراحی سایت با وردپرس را راحت کرده و هرکسی در کمتر از یک هفته میتواند یک سایت حرفه ای برای کسب و کار خود داشته باشد.

حتما بخوانید: ویژگی های یک سایت حرفه ای [معرفی 18 ویژگی برتر]

چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟

سیستم مدیریت محتوای وردپرس مزایای بسیاری دارد. شاید به دلیل همین مزایا باشد که بسیاری از افراد، صاحبین سایت و دیجیتال مارکترها برای ساخت وب‌سایت خود آن را در اولویت قرار می‌دهند. اگر شما نیز می‌خواهید کسب‌وکار خود را در بستر آنلاین راه اندازی کنید، توصیه می‌کنم از این سایت ساز استفاده نمایید. اکنون که پی بردید وردپرس چیست ، شاید بخواهید بدانید چرا باید از این سیستم استفاده کنید؟

هر چند WordPress همیشه بهترین گزینه برای ساخت سایت نیست، اما به جرات می‌توان گفت در بسیاری از پروژه‌ها این سایت ساز بهترین انتخاب برای تجارت اینترنتی شما خواهد بود. به خصوص اگر کسب‌وکار اینترنتی شما کوچک است، وردپرس بی‌نظیر است؛ چرا که اولا هزینه‌های کمی از کسب‌وکار شما خرج می‌کند. به‌عبارت بهتر این ابزار طراحی سایت بسیار مقرون به صرفه است و هزینه‌های طراحی و نگهداری از وب‌سایت را به شدت کاهش می‌دهد.

اما مقرون به صرفه بودن این سیستم مدیریت محتوا تنها دلیل محبوبیت آن نیست، بلکه باید به این ویژگی قابلیت انعطاف پذیری بالا، کاهش فرایند آماده سازی سایت، انطباق پذیری با موتورهای جستجو و امنیت مناسب را از جمله مزایای مثبت آن دانست. سوای تمامی نکات گفته شده، مدیریت سایت‌های وردپرس بسیار ساده است. در واقع فضای پیشخوان این برنامه بسیار کاربرپسند و ساده طراحی شده است و این موضوع قدرت کنترل ادمین سایت را افزایش می‌دهد.

خدمات: طراحی سایت شرکتی با وردپرس [سفارش ساخت سایت شرکتی]

وظایف سیستم مدیریت محتوا چیست ؟

وظایف سیستم مدیریت محتوا از طریق یک رابط کاربری ساده و قابل درک برای انسان اجرا و ویرایش می‌شوند. این سیستم، همه کدهای پیچیده را برای کاربر فراهم و مدیریت می‌کند. بنابراین CMS این امکان را به وجود می‌آورد تا کاربر بتواند محتوای مورد نظرش را ایجاد کند، بدون این که نگرانی بابت اتفاقات پس‌زمینه وجود داشته باشد. بنابراین سیستم مدیریت محتوا یک برنامه کاربردی و نرم‌ افزاری است که به افراد عادی اجازه می‌دهد تا وب‌سایت‌های خود را به وسیله این رابط کاربری آسان و بصری ایجاد، ویرایش و مدیریت کنند. علاوه بر وردپرس، سیستم‌های مدیریت محتوای دیگری از جمله جوملا (Joomla)، دروپال (Drupal) و سایر موارد نیز وجود دارند. در ادامه مقاله به شرح مختصری از تاریخچه وردپرس پرداخته شده است.

مزایای استفاده از وردپرس چیست

در بخش قبل دیدیم که ویژگی های اصلی و حرفه یا وردپرس چیست و چه چیزی باعث رشد این سیستم مدیریت محتوا شده است و آن را به این حد از محبوبیت رسانده است. اکنون نوبت به این رسیده است که به بررسی مزایای این سیستم بپردازیم و ببینیم یک کاربر با استفاده از این سیستم به چه امکانات و ویژگی های دست پیدا می کند.

پس اگر به دنبال این هستید که بدانید با استفاده کردن از وردپرس به چه مزایایی دست پیدا میکنید و فایده وردپرس چیست که به سراغ آن بروید این بخش را به دقت دنبال کنید. مزایای گفته شده عبارتند از:

  • سئو دوستانه بودن وردپرس

یکی از موارد اصلی که می تواند جزو بزرگترین مزایای WordPress نیز به شمار بیاید این است که شما با استفاده زا امکانات وردپرس میتوانید به یک سئوی خوب برای سایت خود دست پیدا کنید. قتی هدف شما از راه اندازی سایت، ایجاد یک کسب و کار آنلاین و یا یک فروشگاه اینترنتی باشد، بزرگترین عنصری که می تواند روی رونق گرفتن و افزایش سفارشات شما تاثیر داشته باشد دیده شدن است.

  • مدیریت ساده

اگر می خواهید سایت خود را به ساده ترین شکل ممکن مدیریت کنید و برای اعمال تنظیمات مورد نظر خود روی آن بدون هیچ مشکل خاصی عمل کنید وردپرس برای شما بهترین گزینه خواهد بود. وردپرس به شما این امکان را می دهد که برای کار خود  بدون نیاز به دانش برنامه نویسی و کدنویسی، اصلی ترین تصمیمات را در کوتاهترین زمان ممکن عملی کنید. پنل مدیریتی وردپرس یک پنل ساده و پر سرعت است که در استفاده از آن همه چیز برای شما در دسترس خواهد بود.

  • سادگی استفاده

اگر بخواهیم ببینیم از بین لیست مزایای این سیستم مدیریت محتوا مهمترین مزایای وردپرس چیست می توانیم به سادگی استفاده از آن یک جایگاه ویژه را بدهیم. سادگی استفاده یکی از مزیت های مهم وردپرس است. در منابع مختلف معمولا عنوان می شود کسی که حداقل دانشی از کامپیوتر داشته باشد میتواند با کمی کار کردن با وردپرس آن را یاد گرفته و یک سایت معمولی را با آن راه اندازی کند.

  • امنیت بالا

امنیت وردپرس یکی از اصلی ترین مواردی است که حتی می توان آن را به عنوان یکی از عوامل و ویژگی هایی که وردپرس با آن فخر فروشی می کند معرفی نمود. وردپرس متشکل از یک تیم بزرگ از برنامه نویسان و دولوپر ها است که به صورت حرفه ای روی این سیستم کار می کنند و امنیت یکی از مهمترین موارد مورد توجه این تیم می باشد. در صورتی که خدشه ای به امنیت یک سایت وردپرسی وارد شود، کل این شرکت عظیم زیر سوال خواهد رفت و برای جلوگیری از این مساله هم که شده وردپرس امنیت خود را تا سطح بسیار بالا یی افزایش داده است.

  • وجود منابع آموزشی قوی و جوامع کاربری حرفه ای

اگر بخواهیم بگوییم که یکی دیگر از مزایای وردپرس چیست میتوانیم به این اشاره کنیم که وجود آموزش های کافی و همینطور داکیومنت های تکمیلی که برای این سیستم تولید محتوا وجود دارد حل مشکلات آن را بسیار ساده و روان کرده است. در صورتی هم که مشکلی در حل این موارد وجود داشته باشد با یک جست و جوی کوتاه در شبکه های اجتماعی می توانید به تعداد زیادی از جوامع کاربری فعال وردپرسی دسترسی داشته باشید و سوال خود را مطرح کنید.

حتما بخوانید: دامنه چیست؟ [+انواع پسوندها برای دامنه وب سایت]

با وردپرس چه سایت‌هایی میتوان ساخت؟

با وردپرس WordPress شما می‌توانید سایت‌های بسیاری بسازید از جمله این سایت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. وبلاگ
  2. وب سایت شخصی
  3. وب سایت تجاری
  4. فروشگاه اینترنتی
  5. وب سایت دایرکتوری
  6. وب سایت استخدامی
  7. وب سایت خبری
  8. وب سایت گردشگری
  9. وب سایت پرسش و پاسخ
  10. وب سایت‌های چند زبانه

از بهترین وب سایت‌های داخلی ساخته شده با وردپرس می‌توان به میهن دانلود، دیجی کالا مگ، یاس دانلود، شاتل، دانلودها، مدیر سبز، گجت نیوز، ایران استخدام و… اشاره کرد. از وب سایت‌های خارجی موفق که با وردپرس ساخته شده‌اند نیز می‌توان سایت بیانسه، کیتی پری، بی بی سی آمریکا، سونی، بلومبرگ، MTV، بلاگ سی پنل، نیویورک تایمز، بلاگ موزیلا، وال استریت ژورنال و… را نام برد.

زبان وردپرس چیست؟

هسته وردپرس همان طور که اشاره شد به زبان PHP نوشته شده است. همچنین برای ذخیره اطلاعات از دیتابیس MySQL در WordPress استفاده شده است. بسیاری از کاربران در شروع کار با وردپرس سوال می کنند که زبان وردپرس چیست؟ باید بگوییم که برای طراحی سایت با وردپرس نیاز به دانش برنامه نویسی نخواهید داشت. وردپرس رویای طراحی سایت در 5 دقیقه را آن هم بدون نیاز به کدنویسی محقق کرده است. این که گفته می شود زبان وردپرس PHP است و متن باز است برای توسعه دهنگان می باشد. یعنی اگر دانشی در زبان PHP داشته باشید به کمک مستندات وردپرس می توانید تغییراتی در آن ایجاد کنید. با توسعه افزونه وردپرس می توان امکانات وردپرس را نیز افزایش داد. افزونه های متعددی برای وردپرس نیز توسط توسعه دهندگان مختلف ارائه شده است.

مقایسه سایت وردپرسی و غیر وردپرسی

با توجه به مطالب گفته شده اکنون نوبت به این موضوع است که ببینیم آیا وردپرس واقعا ایده آل باشد یا بهتر است بر اساس نیازی که دارید از یک طراح درخواست کنید تا یک CMS برای شما طراحی کند و سایت را کاملا شخصی سازی کنید.

در پاسخ به این سوال باید اول بررسی کرد که نیاز سایت شما چیست. در نگاه اول شاید وردپرس جوابگوی کار شما به نظر برسد و شما به امکانات دیگری نیاز داشته باشید. اما نوشتن یک سایت با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی هم به هیچ عنوان کار ساده ای نیست و احتمال ایجاد خطا، رخنه های امنیتی و موارد اینچنینی در آن به شدت بالا خواهد رفت.

بهتر است در صورتی که امکان دارد نیاز خود را کمی تغییر دارد و یک انعطاف پذیری و هماهنگی با سیستم های مدیریت محتوای آماده ای همچون وردپرس را برای خود ایجاد کنید تا هم بتوانید در وقت و هزینه صرفه جویی کنید و هم این امکان را داشته باشید که از مزایای گفته شده برای وردپرس بهره ببرید و به مشکلات CMS های اختصاصی هم برخورد نکنید.

خدمات: طراحی سایت در قم [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس پلتفرم محبوب بسیاری از افراد میباشد؛ در ادامه به دلایل مخلف جهت اسفاده از وردپرس اشاره خواهیم نمود:

  • منبع باز بودن وردپرس

وردپرس سرویس منبع باز است، پس هر شخصی قادر خواهد بود تا کد منبع ها را تغییر دهد و نرم افزار را مجدداً توزیع کند، یک انجمن منبع باز وجود دارد که به بهتر شدن وردپرس کمک می کند. وردپرس تحت مجوز عمومی گنو (GPL) قرار دارد، به این معنی که متعلق به یک شرکت یا نهاد واحد نیست و چندین کاربر و توسعه دهنده در جهت بهبود نرم‌افزار با یکدیگرهمکاری می‌کنند؛ منبع باز به معنای مسئولیت پذیری، رشد و پیشرفت مستمر و استفاده رایگان برای تمامی کاربران است.

  • استفاده آسان از وردپرس برای یک مبتدی

وردپرس مناسب افراد غیر فنی و مبتدی است؛ یعنی لازم نیست هر بار که می خواهید یک تغییر کوچک در وب سایت خود ایجاد کنید، یک طراح وب استخدام کنید. در عوض، می‌توانید به راحتی محتوای خود را به‌روزرسانی و ایجاد کنید، بدون اینکه نیازی به یادگیری نحوه کدنویسی داشته باشید؛ در حالی که وردپرس از انواع زبان های برنامه نویسی استفاده می کند، برای استفاده از وردپرس نیازی به دانستن هیچ یک از آن‌ها نیست.

  • پشتیبانی وردپرس از انواع رسانه ها

وردپرس هیچ نوع رسانه اصلی را محدود نمی کند؛ بنابراین، می توانید از هر ترکیبی از متن، تصویر و ویدیو در وب سایت خود استفاده کنید، در این بازار رقابتی خوب است بدانید که برای توجه مصرف کنندگان، این پلتفرم به شما آزادی خلاقانه می دهد.

  • رایگان بودن وردپرس

پلتفرم وردپرس برای استفاده تجاری یا خصوصی کاملاً رایگان است، شما هیچ هزینه ای برای استفاده از نرم افزار پرداخت نمی کنید؛ برای دانلود و استفاده رایگان از نرم افزار واقعی وردپرس می توانید به وبسایت مربوطه با لینک روبرو: WordPress.org مراجعه کنید؛ با این حال، برای در دسترس قرار دادن وب سایت خود به صورت آنلاین، باید به یک ارائه دهنده میزبان شخص ثالث هزینه ای را نیز پرداخت کنید.

  • انعطاف پذیری وردپرس

زمانی که وردپرس در سال ۲۰۰۳ ایجاد شد، یک امر ساده بود؛ تقریباً به طور کامل بر روی یک نوع وب سایت متمرکز بود. امروزه، وردپرس از یک پلتفرم وبلاگ نویسی فاصله زیادی ندارد؛ در واقع، همراه با قدرت افزوده افزونه ها، اکنون یک نرم افزار بسیار انعطاف پذیر است که می تواند تقریباً نیاز های هر نوع وب سایتی را تأمین کند؛ وردپرس به شما امکان می دهد انواع متنوعی از وب سایت ها را ایجاد کنید.

  • قابل توسعه با افزونه های وردپرس

پلاگین یا افزونه های وردپرس قطعات نرم افزاری هستند که می توانید برای افزودن ویژگی های بیشتر (مانند تجارت الکترونیک، سئو، پشتیبان گیری، فرم های تماس و موارد دیگر) در وب سایت خود آپلود کنید؛ انواع مختلف و زیادی از افزونه رایگان وردپرس را می توانید در فهرست پلاگین WordPress.org و صنعت افزونه های پرمیوم (پرداخت شده) بیابید و استفاده کنید.

وردپرس بهترین راه تاسیس فروشگاه اینترنتی

در چندسال گذشته با شرایطی که بواسطه شیوع ویروس کرونا در جهان بوجود آمده بسیاری از کسب و کارهای سنتی را دچار مشکل کرده و با شکست مواجه کرده بخاطر همین بسیاری از کسب و کارها برای ادامه جیات شان مجبور شدند وارد فضای آنلاین شوند که لازمه آن راه اندازی وبسایت فروشگاهی برای ارائه محصولات و خدماتشان بود. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به همراه افزونه فروشگاه ساز ووکامرس امکان راه اندازی وبسایت فروشگاهی را براحتی هرچه تمام تر و با کمترین هزینه ممکن به به کاربران ارائه داده حتی وردپرس این قابلیت را دارد که افراد بدون هیچگونه دانش برنامه نویسی بتوانند وبسایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنند.

این قابلیت وردپرس باعث شد افراد زیادی مهارت های طراحی سایت بدون کدنویسی را با توجه به سهولت آن یادبگیرند و در بازاری که کسب و کارها دسته دسته وارد فضای آنلاین میشوند و به خدمات طراحی سایت نیاز دارند فعالیت کنند و با ارائه خدمات طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس، پشتیبانی سایت و… بخوبی درآمدزایی کنند.

هزینه ساخت سایت با وردپرس چقدر است؟

در طراحی سایت با وردپرس می‌توان از قالب‌های آماده رایگان، پولی یا اختصاصی استفاده کرد. توجه داشته باشید که هزینه ساخت سایت با وردپرس بسیار کمتر از طراحی سایت با زبان‌های برنامه نویسی است. در واقع طراحی سایت اختصاصی بیشتر برای افراد یا شرکت‌هایی که ایده‌هایی خاص دارند و می‌خواهند وب سایت خود را سفارشی کنند مناسب است؛ ضمن این که قیمت بالاتری نیز دارد.

وردپرس بسیار محبوب است و شما می‌توانید قالب‌های مختلفی را با هزینه بسیار کمی از اینترنت خریداری کنید. تنوع قالب‌ها بسیار بالاست و می‌توانید از قالب‌های آماده‌ای استفاده کنید که حتی تاکنون افراد دیگری از آن استفاده نکرده‌اند. همچنین می‌توانید از پلاگین‌های وردپرسی که در دسترس هستند نیز برای افزودن عملکردهای جدید به سایتتان استفاده کنید.

خدمات: طراحی سایت در همدان [طراحی سایت فروشگاهی و شرکتی]

۱۰ دلیل مهم برای استفاده از وردپرس

  1. کار با وردپرس به قدری آسان است که افراد مبتدی هم به آسانی میتوانند باآن کار کنند.
  2. وبسایت هایی که با وردپرس طراحی شده اند با سرعت بالایی در هاست بارگزاری می شوند.
  3. کاربرپسند بودن: بدین معنی که بجای اینکه بخواهید برای هر تغییری در سایت خود، یک طراح یا وب مستر را استخدام نمایید، با داشتن دانش اندکی در زمینه برنامه نویسی بتوانید، تغییرات مد نظرتان را به راحتی اعمال کرده و محتوای سایت خود را مدیریت کنید.
  4. انعطاف پذیری بالا: ورد پرس با داشتن هزاران افزونه و پوسته های متنوع، امکان ساخت هرمدل سایت، با هر محتوا و موضوع را فراهم می کند. سایتهایی مثل سایت شخصی، فروشگاهی، خبری، تجاری، آموزشی و…
  5. ورد پرس در زمینه سئو، طوری طراحی شده که در موتورهای جستجو مانند گوگل از محبوبیت خوبی برخوردار است.
  6. پشتیبانی از زبان های کشورهای مختلف
  7. قابلیت اجرا بر روی تمامی  وب سایتها
  8. به روز رسانی دائم و برطرف کردن باگهای آن جهت بالا بردن امنیت این سیستم مدیریت محتوا
  9. داشتن قالبها و پوسته های رایگان
  10. از همه مهمتر اینکه سیستمی با این همه قابلیت و کارایی به صورت کاملا رایگان در اختیار شما

قالب وردپرس چیست؟

قالب وردپرس ظاهر سایت شما و آن چیزی است که کاربر می بیند. قالب وردپرس شامل عکس، ویدئو، فایل های صوتی، اسلایدر و… است. در قالب وردپرس می توانید بی نهایت صفحه داشته باشید یا به صورت تک صفحه ای همه مطالبتان را در یک صفحه قرار دهید. برای ایجاد یا ویرایش صفحات می توانید از بهترین افزونه های وردپرس صفحه ساز مانند ویژوال کامپوزر و افزونه المنتور استفاده کنید و به دلخواه قسمت های مورد نظرتان را ویرایش کنید. بسته نصب آسان شامل هسته وردپرس، پوسته و افزونه های مورد نیاز قالب است و دقیقا تمامی صفحات، مطالب، پورتفولیوها و تصاویر قالب را بر روی هاست شما شبیه سازی می کند.

افزونه وردپرس چیست؟

پلاگین یا افزونه یک نرم افزار کوچک است که به زبان php نوشته می شود. با اضافه شدن در وب سایت های وردپرسی قابلیت جدیدی به وب سایتتان اضافه می کنند و با وردپرس یکپارچه می شوند. انواع مختلفی از افزونه های وردپرس با کاربردهای مختلف برای افزودن امکانات جدید به سایتتان وجود دارد. اجازه دهید با چند مثال این موضوع را بیان کنم افزونه فروشگاهی برای ایجاد امکانات مختلف در وب سایت فروشگاه وجود دارد مانند امکان مقایسه محصولات، افزونه تخفیف، درگاه پراخت و… یا برای سئوی مطالب سایت از افزونه Yoast Seo استفاده می شود. با افزونه فرم ساز مانند افزونه گرویتی فرم برای ایجاد فرم های مختلف می توانید استفاده کنید.

خدمات: طراحی سایت در قزوین [طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی]

چند آمار جالب از وردپرس

با مطالبی که بالاتر مطالعه کردید قطعا متوجه شدید که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد حالا در این بخش میخواهیم چند آمار جالب از وردپرس به شما عزیزان بدهیم که مطمئنا برای شما جذاب خواهد بود.

  1. بیش از ۴۵% از کل وبسایت های جهان از وردپرس استفاده میکنند در حالی که این آمار در سال گذشته ۳۴% بود اما امسال به بیش از ۴۵% رسیده و این روند با توجه به رشد و توسعه روز افزون وردپرس به شدت رو افزایش است. بنظر شما تا چند سال آینده وضعیت چطور میشه؟
  2. بیش از ۵۰۰ میلیون وبسایت در جهان از وردپرس استفاده میکنند
  3. بیش از ۶۰ هزار افزونه بصورت کاملا رایگان در مخزن وردپرس ثبت شده است که هر کدام امکانات خاصی را به وبسایت شما اضافه میکند و در صورت لزوم میتوانید از آنها استفاده کنید.
  4. وبلاگ ناسا، سایت خبری BBC ، وبلاگ فیس بوک، سایت رسمی کشور سوئد و بسیاری از سایت های معروف و معتبر جهان از وردپرس استفاده میکنند.
  5. محبوب ترین قالب وردپرس (قالب آوادا) در سایت تم فارست بیش از یک تیلیارد فروش داشته، این قالب در سایت تم فارست با قیمت ۶۰ دلار به فروش میرسد و تا کنون حدود ۷۶ هزار نسخه از آن فروخته شده (خودتون حساب کنید ببینید چه عددی میشه)

تفاوت بین WordPress.com و WordPress.org در وردپرس چیست ؟

در این بخش از مقاله «وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد» به تفاوت بین دو نسخه وردپرس در سایت‌های «WordPress.com» و «WordPress.org» پرداخته می‌شود. در بخش بعدی، ابتدا وب سایت WordPress.com بررسی شده است.

وب سایت WordPress.com برای دریافت وردپرس

برای نصب و راه‌اندازی وردپرس، دو نوع وردپرس متفاوت وجود دارد. «WordPress.com» نسخه دارای میزبان وردپرس است. با استفاده از نسخه وردپرس این سایت، وب سایت بر روی سرورهای رسمی وردپرس اجرا می‌شود. استفاده از این سایت در داخل ایران امکان‌پذیر نیست. همچنین، استفاده از نسخه موجود در این وب سایت محدودیت‌هایی نیز دارد، برای مثال در این نسخه دسترسی به هزاران قالب اضافی وردپرس وجود ندارد.

وب سایت WordPress.org برای دریافت وردپرس

«WordPress.org» همان نسخه‌ای از وردپرس به حساب می‌آید که کاربر برای اجرای وردپرس در هاست وب سایت خود از آن استفاده می‌‌کند. هنگامی که از این نسخه استفاده می‌شود، کنترل کاملی بر طراحی و عملکرد وب سایت برای مدیر آن وجود دارد. به وسیله این نسخه از وردپرس، می‌توان از هر تِم یا افزونه‌ای بدون محدودیت استفاده کرد. در بخش بعدی مقاله «وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد» به انواع کاربردهای وردپرس پرداخته شده است.

نتیجه گیری

در این مقاله به تعریف وردپرس، ویژگی ها و کاربردهای آن پرداختیم. به عبارتی به این سوال که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ WordPress چیست؟ و چگونه کار می کند؟ در حالت کلی و به زبان ساده پاسخ دادیم. همان طور که اشاره شد، وردپرس یک نرم افزار تحت وب برای ساخت سایت و مدیریت آسان محتوا می باشد. وردپرس یک سایت ساز رایگان و سیستم مدیریت محتوا می باشد. ویژگی هایی چون نصب آسان و چندگانه وردپرس روی هاست، طراحی قالب و شخصی سازی ظاهر وردپرس و امکان استفاده از افزونه های بسیار جهت افزودن امکانات بیشتر به آن، کار با این سیستم مدیریت محتوا را ساده و لذت بخش می کند.

Rate this post

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط